CBS: Jaarrapport Integratie 2016

Jaarrapport Integratie 2016

Sinds 2005 is het percentage door de politie geregistreerde verdachten van misdrijven onder alle herkomstgroeperingen bijna gehalveerd. Dat geldt zowel voor personen met een Nederlandse achtergrond als voor personen met Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse of Surinaamse achtergrond.

Lijngrafiek Geregistreerde verdachten van misdrijven naar achtergrond

Piek in verdachten rond achttiende levensjaar

Onder personen van alle achtergronden ligt de piek in het percentage verdachten rond de leeftijd van 18 jaar. Daarna valt het aandeel verdachten terug. Dat patroon wordt door criminologen in verband gebracht met het krijgen van werk, een eigen woning en een vaste relatie. Onder personen met een Marokkaanse achtergrond is de piek het hoogst, maar zo rond het dertigste levensjaar zakt het percentage verdachten met een Marokkaanse achtergrond onder dat van personen met een Antilliaanse achtergrond.

Agec-rime-curve: Verdachten van misdrijven naar leeftijd en achtergrond, 2015

Lees meer in paragraaf 1.7 van het Jaarrapport Integratie 2016...

Lees het CBS-nieuwsbericht...

Samenwerkende partijen